אנשים רבים רואים בסחלב
צמח אריסטוקרטי המיועד לבעלי אמצעים בלבד. הנחה זו ייתכן והייתה נכונה בעבר, אך כיום היא מוטעית והסחלב יכול להימצא בבית כל אדם שליבו חפץ בכך.גידול הסחלבים בתרבות, החל בבריטניה ב - 1780. האזורים העיקריים מהם הובאו הסחלבים היו - אפריקה, אסיה הדרומית (הודו), האיים האסייתים (בורנאו והפיליפינים) וממרכז אמריקה ודרומה.בערך כחצי מאה לאחר מכן נוצר הסחלב הראשון מהכלאה, ומאז רבבות משוגעים ברחבי העולם יוצרים באופן מלאכותי, סחלבים חדשים בעלי מגוון אין סופי של צבעים גדלים וצורות.והיום- בעוד שמספר מיני הסחלבים ה"טהורים" עומד על 30 אלף, הרי מספרם של אלו אשר נוצרו מהכלאות, נאמד בכ- 100 אלף, מספר ההולך וגדל במהירות עצומה.על פי מצעי הגידול בטבע, מתחלקים הסחלבים לשלוש קבוצות עיקריות
ה'אפיפיטים', ה'ליתופיטים' וה'טריסטריאלים' (האדמתיים)
סחלבים אפיפיטים
גדלים על עצים והם נאחזים בהם באמצעות שורשיהם. מינים אלה מצויים בד"כ באזורים הטרופים, ואת מזונם הם מקבלים ממנות הגשם השוטפות את השורשים, ומשרידי צמחים הנקלטים בעלים.
סחלבים ליתופיטים
דומים מאוד לקודמיהם, אך את ענפיהם של העצים החליפו השקעים והבליטות שיש בסלעים.
סחלבים טריסטריאלים
גדלים באדמה כמו רוב הצמחים המוכרים לנו, ולקבוצה זו שייכים הסחלבים הקיימים בישראל.
מיני הסחלבים הגדלים בטבע באזורים החמים (הטרופיים), יזדקקו להגנה מפני הקור ולכן גידולם בבית אפשרי ובהצלחה גדולה. המינים הטרופיים הם גם המרשימים ביותר מבין כל סוגי הסחלבים וכתוצאה מכך גם המבוקשים ביותר.
את הסחלב יש למקם במקום מואר, להשקות בערך אחת לשבוע (בהתאם לעונות השנה), לדשן כנדרש ולשמור על טמפ' החדר. הוראות הגידול אינן מסובכות כלל והן דומות לאלו של רבים מצמחי הבית. לעומת זאת, פריחת הסחלבים איננה ברת תיאור ושילוב הצבעים האין סופי הנו מעבר לכל דמיון.
תכונה נוספת המבדילה את הסחלבים מצמחים רבים אחרים היא יכולתם של הפרחים ל"החזיק" זמן רב.
בטבע, שורד הפרח עד אשר המאביק המפרה שלו מעביר את האבקה לצמח אחר, תהליך אשר עשוי להימשך חודשים ארוכים.
בתרבות, המאביקים אינם קיימים ולכן הפרח עשוי להאריך חיים, אף יותר מאשר בטבע.
משך הפריחה תלוי גם במיני הסחלבים השונים. יש כאלה הפורחים כחודש ואז התצוגה הנפלאה חולפת מהר יחסית, ויש כאלה הפורחים עד חצי שנה ללא הפסק.
תכונה זו של אריכות ימי הפריחה מבליטה את הסחלב ומעמידה אותו בעמדה של צמח נוי יוצא דופן וזאת בנוסף לאצילותו ויופיו הבלתי רגילים.
פריחתו של הסחלב תשוב להופיע בעונה הבאה על קנה צמיחה חדש, זאת אם נמשיך לעקוב אחר הוראות הגידול.
ומה חלקו של האביב בעניין זה? האזור הטרופי, נטול הבדלים בין עונות השנה (כמעט). במשך רוב השנה הטמפ' גבוהות וכך גם אחוזי הלחות. בישראל, גם אם חם בקיץ הרי שהלחות לא מתקרבת לזו הקיימת באזורי המוצא של הסחלבים דבר המקשה על הסחלבים להרשים בתנאים אלה.
באביב הישראלי, מאזן הטמפרטורות והלחות נוח ומתאים לסחלבים ולכן זו העונה בה מספר רב של זנים מצמיחים פריחה.
במשתלות יגור התחלנו לפני זמן מה לגדל סחלבים ממינים ומזנים שונים.
סחלבים אלה פוקדים את אגף צמחי הבית לעיתים קרובות ולשמחתי לא נשארים על גבי השולחן למשך זמן רב.
בתקופת האביב יהיה מספר הסחלבים המוצעים למכירה גבוה מאשר במשך כל השנה ואפשרויות הבחירה תהינה מגוונות יותר.

והיה ונמצאים ביניכם כאלה המעונינים לקבל מידע רחב יותר בנושא, אשמח לעזור ולייעץ בכל עניין. להתראות במשתלה!