טיפול אורגני בערצבים

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

טיפול אורגני בערצבים

הודעהעל ידי cass » 04 אפריל 2016, 12:18

שלום,
אני גר באזור תל-אביב.
לפני מספר חדשים אחי רכש עבורי גפן ממשתלה באזור הידוע כנגוע בערצבים (אזור השרון, כפר קאסם, וכו'). שתלתי את הגפן ובזמן האחרון גיליתי פתח יציאה של מה שנראה לי כמחילת ערצבים. אני זוכר שזמן קצר לאחר שתילת הגפן מצאתי סימני חפירה מוזרים. עדרתי והפכתי את האדמה מסביב אבל לא מצאתי כלום. מסביב לגפן שתולים הרבה שתילים של לוע הארי, אבל כרגע אני לא מבחין בשום צמח שנובל.

כרגע קיום הערצבים הוא בגדר של חשש בלבד. בגלל שכל הגינה מתקיימת על טהרת הגידול האורגני (עצי פרי, ירק בר, צמחי נוי), אני משתדל לא להשתמש בריסוס. אשמח לשמוע על הדברה ביולוגית, כולל טורפים. חלק מן הפתרונות לא יצליח כי מתבסס על חיות או חרקים שעפים ועלולים לעזוב את הגינה. אני מעדיף טורף שיכול להישאר באזור הגינה או לחיות מתחת לקרקע.
cass

Re: טיפול אורגני בערצבים

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 05 אפריל 2016, 09:29

יש חומר ספסן אורגני.
היתר כפי שביקשת הוא עיין אוטופיה.
בערבה מפזרים זבובים עקרים במיליארדים ויש לחדש זאת כל הזמן.

בשדה אליהו מפזרים אקריות טורפות נגד אקריות מזיקות.
כל עונה צריך לחדש את הטיפול. בע"ח נתן לפזר אבל אי אפשר להשאירם לעונה הבאה אם אין להם אוכל בגינה שלך.
אחרון: אם אין ערצבים כרגע יש סיכוי שלא יגיעו כלל.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי cass » 06 אפריל 2016, 21:21

האם הספסן האורגני מבוסס על פתיון או שיש לפזר על כל שטח הגינה? כרגע לא ידוע על ערצבים ולא אמהר להשתמש בו עד שאראה סימנים חד-משמעית. גם בחיפוש כללי באינטרנט מצאתי שלזכרי הערצב יש שירה מיוחדת הדומה לזו של הצרצר (שהוא מאותה המשפחה) אבל בטווך תדרים נמוך יותר.
https://www.youtube.com/watch?v=lqORDc3WVo8

להפתעתי, לא שמעתי מעולם את השירה גם כשהגינה היתה נגועה בערצבים בעבר הרחוק. הסיבה להיעלמותם לא היה חומר ההדברה, אלא הפסקת הטיפול בגינה (לפני כ-30 שנה בערך). לאחר שכל הצמחייה התייבשה הערצבים גבעו ברעב ונעלמו.
cass

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 07 אפריל 2016, 08:38

גוועו ולא גבעו.
נזקם של הערצבים בגינה הביתית,מועט גם בלי טיפול.
גרטמן יואב

חזור אל פורום דישון והדברה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד