שלום,
לפני זמן קצר עברתי לבית עם גינה באזור המרכז. בגינה יש דשא וכן תערובת של צמחים ועצים שמקיפים את הדשא והבית. בין העצים יש מספר עצי פרי - מספר דקלים, כמה עצי לימון, רימון, זית, כמה עצים נשירים ועץ תאנה.
אינני מבין הרבה בגינון, אבל אני לומד... בדרך הקשה
אתאר את המשבר שבגינה ואקבל בתודה את עצותיכם...
כשקיבלתי את הגינה, אחד הנשירים (משמש נדמה לי) היה מת, מזה זמן מה. לא ייחסתי לזה חשיבות רבה.
עצי הרימון, הנשירים והתאנה מצויים בסמיכות יחסית זה לזה ובהמשך שמתי לב שמצבם לא טוב, שחלק מענפיהם השירו את עליהם (התאנה השירה את כולם).. חשבתי שזה נבע מחוסר השקייה בקיץ...
אחר כך שמתי לב שהשזיף הדובדבני, המרוחק מספר מטרים מהעץ שמת החל לאבד את עליו. כשחזרתי אחרי כ-3 שבועות (הייתי בחו״ל) כל עליו נשרו ופתאום הבחנתי שהעץ החל נוטה על צידו. כשבדקתי את ענפיו, התבררו שהם יבשים לגמרי ואף נשברים מייד, תוך השרת אבקה, מעין אבקת נסורת.
הבנתי שיש לי בעיה קשה. כשהמשכתי בגזע העץ הוא קרס ונגלתה לי התמונה שצירפתי כאן. הרבה תולעים לבנות באורך של ס״מ עד ס״מ וחצי רוחשות בתוך הגזע... הורדתי את העץ והתרחקתי אותו מהגינה רחוק ככל שיכולתי אבל אני בספק אם זה מספיק.
זה נראה די נורא ומה שעוד יותר גרוע, אני חושש שאותה הבעיה התפשטה אל העצים הסמוכים. במיוחד התאנה והמשמש הסמוכים, שענפיהם החלו מתייבשים (ובשבירת ענפים יבשים מתפזר אותו אבק המסורת כמו בעץ שתיארתי)
אנא הצילו.
אריה