עשביה בדשא

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

עשביה בדשא

הודעהעל ידי אפי ויסמן » 02 פברואר 2009, 12:55

יואב שלום רב.
זה הרבה זמן לא נכנסתי לאתר - " זמן " וגם קצת הזנחתי את גינתי.
מה אני עושה עם עשביה שגדלה לה על הדשא (דרדרים עלים עם קוצים קטנטנים ובכלל עשביה אופיינית
לחורף ) נסיתי להוציא אבל השורש נשאר תקוע. עם עת חפירה אני פשוט מרים את כל הדשא כנ"ל מקלטרת.
כיצד אני פועל למניעת הדבר.
יש לי עדיין אלבר וראונד UP מהשנים שהייתי מתכתב אתך 5 - 6 שנים האם צריך להשתמש בחומרים אלו
ואם בכלל הם עדיין טובים לשימוש? ריססתי בפעם האחרונה לנפני הגשמים הראשונים אבל לא עזר.
הראונדUP עדיין חדש אבל האלבר ישן ויש שם רחבי עלים.
ואם אתה ממליץ להשתמש החומרים אז מתי לרסס?
תודה
נ. ב. מושב שער אפרים .
אפי ויסמן

Re: עשביה בדשא

הודעהעל ידי אפי ויסמן » 04 פברואר 2009, 18:10

יואב בדרך כלל אתה עונה באותו יום אני מקווה כי הכל בסדר.
אודה לך על תשובה.
אפי ויסמן

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 04 פברואר 2009, 22:08

ראשית סליחה על האחור בתשובה.גם אני חייב להתרגל למבנה החדש וזה לוקח גם לי קצת זמן. ולענין.: מכסחת דשא היא הפתרון המומלץ על ידי. פשוט לקצור גבוה ולעיתים תכופות. העשבים שהזכרת הם חד שנתיים ואם לא יעשו זרעים ,יפחת מספרם בשנים הבאות. אני נגד ריסוס דשא בחומרים רעילים.ראה אלבר סופר ו ראונד אפ.דשא זה דבר ירוק. עשבים הם בעצם דשא!!! יש מקרים בודדים כמו במקרה של גומא הפקעים שאז אני כן ממליץ על שימוש בראונד אפ.תלתנים רק מועילים לדשא.הם חוסכים צורך בדישון. אם עוקרים צמח מבצעים זאת עם מזמרה. לא שולפים את השורש אלאחותכים את חלקו העליון עם העלווה שצמודה אליו. מכונה צוואר השורש. אם נחתוך אותו לא יצמח הצמח מחדש. יואב
גרטמן יואב

הודעהעל ידי Lala22 » 07 מרץ 2015, 08:01

היססתי אם להגמיע או לא מחשש לדילול החומר במערכת הגשם הבאה עלינו לטובה. מצד שני, מתקפת הכנימות חמורה למדי, ובסוף החלטתי להגמיע.
נערך לאחרונה על ידי Lala22 בתאריך 20 מרץ 2015, 11:29, נערך פעם אחת בסך הכל.
Lala22

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 07 מרץ 2015, 10:11

על תדאג לגשם,טפל עכשיו.
גרטמן יואב

חזור אל פורום דישון והדברה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים