עמוד 1 מתוך 1

מזיק בעץ תאנה

הודעהפורסם: 14 מרץ 2009, 12:29
על ידי איתן
שלום,
ברכות על האתר והפורום החדשים
בחודשים האחרונים ראיתי שמתחילי להיוצר סדקים הגזע של עץ התאנה שלי כ-5 ס"מ מהקרקע ועולים למעלה.
כיוון שהעץ נמצא בטרסה יצא לי לרדת אליו רק היום.
היום ראיתי שכל האזור הזה התפורר מתחת לקליפה (שטח בגודל של כ- 20 ס"מ גובה ו-10 ס"מ רוחב), לאחר שגירדתי את כל ה"נסורת" והקליפה המטה ראיתי שיש גם חור שממש נכנס כמה ס"מ לתוך העץ, ולפי מסור שהכנסתי פנימה נראה כאילו הוא גם ממשיך כלפי מטה.
העץ עצמו התחיל ללבלב יפה מאוד ואפילו התחיל להוציא את הסבב הראשון של הפירות.
מצורפות 2 תמונות שצילמתי לאחר "הטיפול" שלי בעץ. החלק הבהיר יותר זה אזור שהורדתי לפני שניסיתי פשוט לגרד את ה"נסורת".
אפשר לדעת מה המזיק או מה לעשות?

תודה מראש,

Re: מזיק בעץ תאנה

הודעהפורסם: 15 מרץ 2009, 10:41
על ידי גרטמן יואב
המזיק הוא יקרונית התאנה.יש לגלות את החור שחודר לעץ. לכניס לתוכו חוט פלדה ולנקות הנסורת מבפים. לתחוב לתוך החור צמר גפן עם חומרנדיף(נפט,בנזין ,אצטון ואחרים)ולאטום בשעוה או פלסטלינה של ילדים. יש לטפל בכל החורים. רצוי לבדוק אם אין כמה נוספים. בעיקר קוב לקרקע.גודל חיפושית האם 7 ס"מ ורחבה עד שני ס"מ.הזחל האוכל הוא ענק. לפעמים מעל 10 ס"מ. אז לכן נזקו עצום.בלי טיפול אתה מסכן את העץ.

Re: מזיק בעץ תאנה

הודעהפורסם: 15 מרץ 2009, 12:45
על ידי איתן
יואב שלום,
שלפתי את המפלצת שהייתה בתוך מרכז הגזע (בעומק של עוד כ 10-15 ס"מ במעלה העץ).
בדקתי ואין עוד חורים נוספים.
רציתי לדעת האם במקרה ששלפתי את הזחל מספיק רק לאטום את החור ללא הנפט על מנת לא לפגוע בעץ עוד יותר.
מצורפת תמונה של מה שיצא מהגזע (המקור כנראה היה קצת יותר גדול).
תודה מראש,

Re: מזיק בעץ תאנה

הודעהפורסם: 16 מרץ 2009, 05:20
על ידי גרטמן יואב
לא בהכרח אבל בבחינת אם לא יועיל גם לא יזיק. אם זאת בעיה עבורך אטום החור בלבד. אם לא רסס גם חומר חיטוי פנימה. גם נגד פטריות.