ריסוס עם דיזיקטול

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

ריסוס עם דיזיקטול

הודעהעל ידי orly » 21 מאי 2013, 08:53

בעלי ריסס עם דיזיקטול במשך 10 שנים פעם בשנה את חצר הבית בצמוד לקיר החיצוני כשהפתחים של הבית סגורים. לאחר שעתיים נכנסו הביתה. האם יכולות להיות תופעות לוואי בעתיד על בריאות בני המשפחה.
orly

Re: ריסוס עם דיזיקטול

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 21 מאי 2013, 16:30

שלום לך:
לא ניתן לענות על שאלתך באופן שאולי את מצפה לו. האפקט שיש לחומרי הדברה בכלל, תלוי בתזמון, בכמות, בחשיפה בעת ואחרי הריסוס, ובעיקר ברגישות שיש/או אין לאדם מסוים. כל אלה גורמים משפיעים, אבל אין דרך למדוד את השםפעתם באופן פרטני. האיסור המוחלט הקים על שימוש בחומרי הדברה מסוימים נועד למנוע פגיעה, גם אם הסיכוי שתקרה אינו גדול. למותר לציין כי ככל שפעולת הריסוס נמשכת וחוזרת, ותכיפותה גבוהה, כך גדלה הסכנה.
לאחר הקדמה זו,אוסיף כי לדעתי אין לחשוש משיטת ההדברה שתארת. נראה לי שפעולת הריסוס היתה מזדמנת, אחת לשנה, ותוך נקיטת אמצעי זהירות ראויים. לא הייתי נכנס לחרדה ממה שתארת, אבל אין זה אומר שבמקרים בודדים, קיצוניים, לא תיתכן פגיעה. צר לי אם איני נשמע לך החלטי וברור מספיק. אין אפשרות לדעת בביטחון מלא, אבל הייתי לוקח זאת בפרופורציה ולא נכנס לפאניקה. אם, למרות הכל, תתקלו בתופעות בריאות חריגות, ברור שהדבר הראוי הוא לפנות לעזרה רפואית.
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום דישון והדברה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים