עמוד 1 מתוך 1

עץ רימון -דישון

הודעהפורסם: 15 מרץ 2009, 18:02
על ידי danel
בחצרי גודל עץ רימון ציר ,האם זקוק מעבר לדישון רגיל לתוספת ברזל ?
האדמה במקום לס (דרום הארץ )

Re: עץ רימון -דישון

הודעהפורסם: 15 מרץ 2009, 20:04
על ידי ש. כהן-סיון
ברזל אינו תרופת פלא, מה עוד שלא שמענו שהעץ "חולה".רימון גם לא זקוק לדשן במיוחד, אלא אם כן האדמה במקום עניה מאוד. עדיף שתשקיע מאמצים בקילטור שק קומפוסט, ואפילו שניים, פנימה אל תוך הקרקע מסביב לעץ. כך תטייב את הקרקע הלא מחלחלת של אזורך ותעזור לתאחיזת מים החשובה כל כך בקיץ. הזהר לא לפגוע בשורשים תוך כדי קילטור אבל וודא שכל הקומפוסט חדר פנימה לקרקע. דשן, אם בכלל, רק בדשן שיחרור איטי ורק אחת לשנה. כן הקפד להשקות אותו באופן סדיר, פעמיים בשבוע 15 ליטר בכל פעם. כשיתבגר העלה את הכמות ל-20 ליטר בכל פעם. שוב, בלי סימנים מיוחדים לא מוסיפים ברזל ומיקרונוטריאנטים אחרים.

Re: עץ רימון -דישון

הודעהפורסם: 17 מרץ 2009, 10:08
על ידי danel
הרימון הוא מזן "עכו" הוא לבלב יפה אבל העלים מכופפים כמו אצל שכנו הלימון ( שטופל בקונפידור )
האם צורת העלים מעידים על מחלה אם כן מה הטפול ?
לפני חודש קבל דישון בשחרור איתי

Re: עץ רימון -דישון

הודעהפורסם: 18 מרץ 2009, 22:03
על ידי ש. כהן-סיון
הרימון הוא עץ נשיר. כמעט תמיד הוא נקי לגמרי מעלווה בימים אלה, להוציא אזורים חמים במיוחד וזה לא המקרה אצלך. מכופפים או לא, אין לכך שום משמעות. אלה עלים שהיו אמורים לנשור במהלך החורף. רק למראה העלווה החדשה, שתתחיל להציץ בחודש הבא, יש חשיבות. רימון, ככלל, עץ חזק. העץ שלך לא חולה, הסר דאגה מליבך. אחרי שהעץ יתכסה בעלווה חדשה, פנה לכאו שוב אם תבחין בבעיה כלשהי.

Re: עץ רימון -דישון

הודעהפורסם: 27 מרץ 2009, 10:50
על ידי danel
עשיתי קלטור עם שק וחצי דשן העץ מלא עלווה חדשה אפילו ניצני פרחים
בעלים החדשים ישנם אזורים של עלים יבשים ומעציבים ראה תמונות
זמני 002.jpg
זמני 002.jpg (59.47 KiB) נצפה 15052 פעמים

Re: עץ רימון -דישון

הודעהפורסם: 27 מרץ 2009, 15:38
על ידי ש. כהן-סיון
המתן בסבלנות עד שהאביב יתבסס. העלים הפגועים, זו עדיין תוצאה של קור החורף על ניצנים שהקדימו. היורף השנה לא היה אחיד, ובין ימי הקרה היו גם תקופות "אביביות" שגרמו לצמחים לטעות ולהקדים את הליבלוב. לדעתי, עד סוף אפריל העלווה תראה כולה ירוקה ורעננה. כתוב אז שוב אם תבחין בבעיה כלשהי אך, כאמור, לדעתי אתה מודאג בטרם עת וקרוב לודאי גם ללא סיבה של ממש.

Re: עץ רימון -דישון

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2009, 19:14
על ידי עומרי חסון
שלום,
יש לי עץ רימון בוגר בגינה (בערך בן 10) והשנה הצימוח שלו היה דליל במיוחד מה גם ששני חלקים מרכזיים בגזע שלו התייבשו לגמרי.
רציתי לדעת אם יש לי משהו שאני יכול לעשות בעניין או שזה נטו קשור בכמות הגשם של החורף האחרון?
תודה

Re: עץ רימון -דישון

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2009, 21:16
על ידי ש. כהן-סיון
כדי לענות על שאלתך אנחנו זקוקים לנתונים על הטיפול בשיח, על מיקומו הגיאוגרפי, ועל מצב העלווה. תמונה של העלים ותמונה של השיח כולו תעזורנה, וכמובן פרטים על הטיפול, בעיקר כמה מים מקבל וכל כמה זמן. ציין גם את טיפוס הקרקע במקום. לאחר שנלמד את הפרטים נוכל אולי לאבחן את מצבו ולהציע לך את הטיפול לו הוא זקוק.

Re: עץ רימון -דישון

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2009, 22:54
על ידי עומרי חסון
מדובר באיזור גבעת זאב, אין לי מושג מה סוג הקרקע, מכיוון שאבי הביא כמה מסעיות אדמה ממקומות שונים כאשר בנה את הבית לפני שנים. העלים ירוקים לגמרי והעץ לא נראה חולה. כמות המים היא בערך 100 ל' בשבוע.
אשמח לקבל פרטים חשובים לגבי גידול העץ, גם אם הנתונים שמסרתי לא מספקים דיים.
תודה רבה

Re: עץ רימון -דישון

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2009, 03:14
על ידי ש. כהן-סיון
על פי הפרטים שאתה מוסר, אין לשיח הרימון שלך בעיה. העלווה ירוקה וכמות המים יותר ממה שנחוץ לו, יסתדר גם עם 60% מהכמות הזו. באשר לאזורים היבשים בגזעים, כפי שדיווחת קודם לכן, לא ברור לי למה כוונתך. האזור התחתון של גזעי השיח (אורך מטר ויותר, תלוי בשיח ובמספר גזעיו) נראה בד"כ יבש. קליפת הגזע משאירה רושם שהיא כביכול מתפוררת. צרף כאן תמונות אם ברצונך לקבל חוות דעת יותר החלטית.