עמוד 1 מתוך 1

זרעי צאלון-ונגיעות בפטרייה

הודעהפורסם: 11 מאי 2009, 15:54
על ידי סמי+
האם זרעים שילקחו מצאלון ותיק שבבסיס גזעו פטרייה (לא מזהה אותה-דמוית גנודרמה) יהיו בריאים ולא יישאו
את גורמי המחלה-הצאלון נמצא באיזור קרית אונו ליד גבעת שמואל. ואם כן-האם השריית הזרעים במים ב60 מעלות צלזיוס לכמה דקות תועיל בקטילת נבגים/חלקי תפטיר שאולי מצויים בריקמת הזרעים(ובאותה הזדמנות תועיל בהנבטה)-או שכדאי לוותר על הרעיון ולחפש צאלון אחר עם תרמילים וזרעים ?!
יום נאה.

Re: זרעי צאלון-ונגיעות בפטרייה

הודעהפורסם: 11 מאי 2009, 18:01
על ידי ש. כהן-סיון
סמי ידידי,

שאלתך מעט מפתיעה אותי. כבר נאמר שחכם לא מכניס עצמו למצב ממנו פיקח יודע להחלץ. מדוע לבחור בזרעים החשודים כנגועים, וכי חסרים עצי צאלון בריאים מהם ניתן לאסוף זרעים? לעצם שאלתך, אין בטחון שהטיפול המוצע יחסל את כל נבגי הפטריות שאולי אלחו את הזרעים. לחלק מהנבגים יש עמידות מפתיעה. אומנם לא הפטריה שאתה מזכיר, אך קרא במאמר המצורף על פטריות רבות שנתגלו על-פני משטחי זרעי צאלון שעברו סטריליזציה!!! באשר לפטריות גנודרמה, הרי גוף הפרי בו אתה מבחין על הגזע הוא המשחרר את נבגי הפטריה. אם זה לא קרה עדיין, יתכן והזרעים לא נגועים. לטעמי, אין טעם לקחת סיכון אלא אם מדובר במחקר שאתה עורך.

יום נאה גם לך.

http://www.cababstractsplus.org/abstrac ... 0043210069

Re: זרעי צאלון-ונגיעות בפטרייה

הודעהפורסם: 11 מאי 2009, 19:02
על ידי סמי+
ראשית-תודה. וכוונת שאלתי היתה בעיקר האם תפטיר הפטריה חודר במעלה הצמח עד לעלים-לפרחים ולתרמילים ושמא גם לזרעים בהתהוותם-נשאר בזרעים- בעובר שהוא ריקמה חיה-ומתפתח מחדש עם נביטת הזרע.( את גוף הפטרייה סילקתי בזמנו-אם כי לטעמי הגעתי מאוחר מדי כי היה יבש למחצה עם אבקה חומה מסביבו שהכילה מן הסתם מיליוני נבגים).ואני לא פזיז עד כדי שאתעקש על ליקוט זרעים מעץ חולה דווקא.רק חשבתי שמכיוון שיש לי גישה לעץ עם פירות וזרעים מן המוכן יהיה מעניין לדעת אם הזרעים מאולחים. הלינק שהוספת היה מאיר עיניים-ללא ספק.

Re: זרעי צאלון-ונגיעות בפטרייה

הודעהפורסם: 12 מאי 2009, 04:55
על ידי ש. כהן-סיון
סמי,
לא ידוע לי אם גוף הפרי של מיני גנודרמה שולח קורים בתוך המערכת הוסקולרית, ואם כן האם יש סכנת אילוח של העוברים. לענ"ד, אין זה כך אבל לא הייתי מבסס על כך מאמץ ריבוי.
יום טוב.