עמוד 1 מתוך 1

דשא סופר אלטורו עם כתמים צהובים ברורים

הודעהפורסם: 01 ינואר 2011, 22:33
על ידי orencasp
הי , יש לנו מדשאה מזה כ-5 חודשים , לאחרונה הופיעו כתמים צהובים עם פריפריה כתמתמה . הדשא מושקה כ-3 פעמים בשבוע 20 דקות כשאין גשם .
ריססתי בקונפידור ללא הועיל ( לפני כחודש ) , יש מסביב בעצים אקריות חלודה שקיבלו נימגארד עם הצלחה חלקית . עם מה היית מציע לרסס?

Re: דשא סופר אלטורו עם כתמים צהובים ברורים

הודעהפורסם: 01 ינואר 2011, 23:26
על ידי ש. כהן-סיון
איני יודע מהיכן קיבלת את הרעיון לרסס את המדשאה בקונפידור. אין בכך שום תועלת ולא זו מטרת השימוש בחומר הזה. הדשא שלך במצב קשה, אם לא סופני ממש. כנראה שלא שמת להתפתחות המחלה בדשא והזנחת את המעקב והטיפול עד שהגיע למצבו הנוכחי. קרוב לודאי שמדובר במחלה פטרייתית קשה, יתכן כזו הנגרמת על ידי פטריה מקבוצת הריזוקטוניה. לפני שנוכל לומר יותר בביטחון מי פגע בדשא שלך, ואולי להציע טיפול להצלת חלקים ממנו, אנחנו זקוקים לתמונות תקריב חדות וברורות של עלה בודד מהאזורים השונים (ירוק, יבש, וכתום-אדמדם). כל עלה כזה יש לצלם משני צידיו (או שני עלים סמוכים זה לזה, אחד כל פניו והשני על אחוריו). נא להקפיד על איכות התמונות.

Re: דשא סופר אלטורו עם כתמים צהובים ברורים

הודעהפורסם: 04 ינואר 2011, 23:09
על ידי orencasp
הי , הנזיפה מתקבלת בהבנה .
אני מצרף תמונת תקריב .
אגב את ההמלצה להשתמש בקונפידור קיבלתי ממוכר בחנות ששמה מתחרז עם שם החומר ... .

Re: דשא סופר אלטורו עם כתמים צהובים ברורים

הודעהפורסם: 04 ינואר 2011, 23:11
על ידי orencasp
תמונות נוספות

Re: דשא סופר אלטורו עם כתמים צהובים ברורים

הודעהפורסם: 04 ינואר 2011, 23:13
על ידי orencasp
קבצים נוספים

Re: דשא סופר אלטורו עם כתמים צהובים ברורים

הודעהפורסם: 04 ינואר 2011, 23:41
על ידי ש. כהן-סיון
לא היתה לי כוונה לנזוף בך, אם כי אולי אתה מרגיש שראוי היה לנהוג כך. זה כן מתסכל אותנו להיווכח כיצד אנשים תמימים טועים, ובעיקר מוטעים על-ידי "בעלי מקצוע", ואחר כך לא נותר הרבה מה לעשות.

הדשא שלך במצב איום ואיני בטוח שיהיה קל להצילו. אומנם רצוי לבצע בדיקה מעבדתית כדי לזהות את הפתוגן באופן וודאי, אך במקרה הזה נראה לי סביר ביותר שהדשא אכן נפגע על ידי הפטריה ריזוקטוניה סולני כפי ששערתי מקודם. במקום להרצות לך כאן הרצאה שלמה על הפתוגן ודרכי הטיפול, למזלי מישהו כבר עשה זאת לפני, ואני מפנה אותך לאתר בו תמצא את כל הפרטים. דאג, אולם, תחילה לגרף את הדשא היטב היטב בעזרת מגרפה בעלת שיניים נוקשות. הרחק את כל החומר היבש ואז רסס את הדשא כמומלץ. לא לרסס בימים שצפוי בהם גשם. רסס פעם אחת כיום וחזור לרסס פעם בשבוע אחרי השקית הדשא, החל באמצע חודש מרץ, עד שתיווכח כי התפשטות המחלה נעצרה. הטיפול יציל את האזורים הירוקים ואם תהיה סבלן ותטפל בו, הדשא יתפשט בהמשך חזרה לאזורים האחרים. שים לב להשקות במרווחי זמן גדולים, לא יותר מפעם אחת בשבוע ורצוי פעם ב-10 ימים אבל עם כל כמות המים היומית המצטברת (5 ליטר לכל מ"ר לכל יום). בחורף משקים אם יש עצירת גשמים למשך שבועיים ויותר, ואז משקים בחצי הכמות הנ"ל. בהצלחה.

http://www.deshe-itzhar.co.il/damage.htm

Re: דשא סופר אלטורו עם כתמים צהובים ברורים

הודעהפורסם: 08 ינואר 2011, 15:10
על ידי orencasp
הי , תודה רבה , אני מאוד מעריך את העזרה .
היכן ניתן לקנות את אחד מחומרי ההדברה ? יגור ? חנויות אחרות ?

Re: דשא סופר אלטורו עם כתמים צהובים ברורים

הודעהפורסם: 08 ינואר 2011, 18:02
על ידי ש. כהן-סיון
בדרך כלל חומרים אלה משווקים לחקלאים. לא תמצא אותם במשתלות, להוציא אולי את החומר ריזולקס (בספק). נסה את חנויות "הגרעין" וחנויות דומות המצויות במושבים פעילים חקלאית (להבדיל ממושבים שהפכו לחדרי שינה עבור כל מיני מתעשרים מן העיר). רשום את השמות במנוע חיפוש ותגיע לבטח למקור ממנו תוכל לרכוש. הקפד מאוד על הוראות השימוש והזהירות המופיעות על אריזות החומרים. כל אלה הם חומרים רעילים מאוד ומחייבים זהירות בשימוש בהם.

Re: דשא סופר אלטורו עם כתמים צהובים ברורים

הודעהפורסם: 31 ינואר 2012, 15:44
על ידי רענןגולן
אני יודע שזה דשא שדורש המון התעסקות, אבל אלטורו זה דשא מדהים, בצפיפות שלו, בצבע, וכו...
תודה רבה לכל העוזרים פה, חוץ מזה אין לי מה להוסיף. בהצלחה!













______________________________________________________________
מכירת דשא סינטטי איכותי לחסכון במים!