עמוד 1 מתוך 1

שאלה בקשר לתמרים

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2016, 17:30
על ידי isidor
שלום,
מדוע תמרים לא מופרים לא מבשילים ומקהים את השיניים?
באזורי יש עצי תמר מזנים שונים.
לפני 10 חודשים ליקטתי פירות אחרי גיזום של העיריה.
הפירות אינם מופרים, בגדולים יש גלעין לא מפותח ובזן הקטן אין כלל גלעין.
כשליקטתי אותם היו מס' פירות בשלים מהזן הקטן, והם היו טעימים.
רוב התמרים הקהו את השיניים והלשון למרות שהיו מתוקים.
הכנסתי אותם למקפיא והיום-אחרי 10 חודשים- הם עדיין לא נעימים לאכילה.
מה הסיבה לתופעה זו ?

Re: שאלה בקשר לתמרים

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2016, 06:59
על ידי גרטמן יואב
לתמרי המאכל יש עצי זכר ועצי נקבה.
הזכריים מיירים אבקת הפרייה.בלעדיה אין תמרים מופרים ,שבהם יהיה גלעין והם לרוב לא טעימים
לא מספיק שיהיה/יהיוזכרים בשטח.צריך גם התאמת פריחה ורוח מתאימה שתעביר אבקה מן הזכרים לנקבות.
עצי בנקבה חייבים להיות בהתאם בשיא פריחה!!
במטעים לא סומכים על הטבע. אם יסמכו עליו יפסידו כסף ולא רק שלא ירוויחו.
הם אוספים תפרחות זכריות של התמר הזכרי ומפזרים בזמן מתאים על תפרחות נקביות.
לשם כך יש להם מכשירים שמאפשרים להגיע לתמרה הפורחת.
מקווה שהסברתי את המצב לשביעות רצונך.

Re: שאלה בקשר לתמרים

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2016, 07:19
על ידי isidor
תודה על תשובתך.
בשאלתי התכוונתי בעיקר: 1- מדוע הפירות לא הבחילו אחרי 10 חודשים בהקפאה, (הם מתוקים -אולי לא 100% ,אבל עפיצים)
ו 2 - האם יודעים את הסיבה לכך שתמרים לא מופרים אינם מגיעים להבשלה ומתיקות מלאה למרות שהתפתחו יפה
(האם זו לא פרתנוקרפיה ?)
את נושא ההפרייה בצמחים דו-ביתיים וחד-ביתיים אני יודע.
תודה

Re: שאלה בקשר לתמרים

הודעהפורסם: 28 אוגוסט 2016, 06:40
על ידי גרטמן יואב
מדוע הם לא הגיבו להקפאה איני יודע.
אם לא היו יודעים לא היו משקיעים מאות אלפי שקלים במחקר ובאמצעים לביצוע ההפריה.