עמוד 1 מתוך 1

גרדניה יסמינית

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2009, 19:50
על ידי חגית
שלום רב,
יש לי גרדניה יסמינית שצומחת בתוך עציץ גדול, בשמש,
ומקבלת השקיה ודישון בטפטפות.
היא מתפתחת יפה, יש לה עלים ירוקים רעננים, וגם
ניצנים.
ניצן אחד פרח, אך האחרים מצהיבים בבסיסם
וניתקים מהענף.
האם זו מחלה? איך אוכל לטפל?
בתודה
חגית

Re: גרדניה יסמינית

הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2009, 20:25
על ידי ש. כהן-סיון
גרדיניה היא צמח מפונק למדי ולא קל לגידול. היא זקוקה, ראשית לכל, למצע חומצי בסביבות PH 5-6. היא לא תפרח אם תנאי זה לא יתקיים וגם תדעך עם הזמן ותגווע. מומלץ לדשן את הצמח בדשן לצמחים אוהבי חומציות, ובעת העברה למיכל רצוי מאוד לרפד את תחתיתו, וגם לערבב במצע, כמה חופנים של מחטי אורן יבשים המשרים סביבה חומצית לשורשים וגם 30% קומפוסט. גרדניה אוהבת אור, אך בקיץ הלוהט שלנו מומלץ להניח את הצמח בתנאים של צל/חצי-צל. חשוב שהמצע יהיה לח תמיד אך לא ספוג במים. מי הארץ המלוחים לא עושים לה טוב, ולכן עדיף להשקות במים מזוקקים/מי מזגן (אחרי שנתנו להם להתחמם לטמפרטורה של הסביבה)/ מי גשמים. פעם ב- 3-4 שבועות דשני את העציץ עם דשן המיועד לאזילאה ורודודנדרון, או כל דשן המיועד לצמחיה אוהבת חומציות.

כל ההנחיות הנ"ל הכרחיות לבריאות הצמח, אך פריחה לא תקרה, או שתקרה ותכשל כפי שאת מדווחת, אם הטמפרטורה בסביבה לא מתאימה לצמח ונראה לי שזה לב הבעיה אצלך. פריחה אופטימלית מחייבת לשמור על טמפ' של 22 מעלות ביום ובין 17 ל-19 מעלות בלילה. חריגה משמעותית בערכים אלה תגרום לפרחים, אם נוצרו, לקמול ולנשור. לכן ציינתי שבקיץ יש להעביר את הצמח למקום מואר אך מוצל. שמש ישירה לא תאפשר לו לפרוח. אפשרות נוספת היא להציב את העציץ במקום מואר היטב בבית, רחוק ממזגן או מקור חום. אם תקפידי על כל התנאים אין סיבה שלא תהני מהפריחה הריחנית, אך כפי שציינתי בראשית דברי זהו צמח מפונק מדי לתנאי הארץ הממוצעים.

Re: גרדניה יסמינית

הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2009, 23:23
על ידי חגית
תודה רבה על התשובה המפורטת.
אדשן בדשן חומצי ואדאג להצל על הצמח.
שנה טובה ופורחת
חגית

Re: גרדניה יסמינית

הודעהפורסם: 13 ספטמבר 2009, 20:55
על ידי ש. כהן-סיון
שנה טובה גם לך מכל צוות המשתלה.

Re: גרדניה יסמינית

הודעהפורסם: 14 מרץ 2011, 22:40
על ידי baqshiel
יש לי גרדניה בעציץ, ומצבה ממש גרוע: העלים מצהיבים ונושרים. ניסיתי לשנות תנאים הגידול כולל סביבה, מינון השקיה, אספקת אור, טמפרטורה, אך לא עזר. כששאלתי במשתלה בה קניתי אותה אמרו לי שכדאי להוסיף כף חומץ תוך כדי השקיה כי גרדניה אוהבת קרקע חומצי. השקיתי פעם אחת במים מזוקקים עם כף חומץ אך גם לא עזר. אפילו השקיתי יותר כדי לשתוף את המלחים מן הקרקע, ואז בהשקיה אחרונה הוספתי כף חומץ מהול בכוס מים. מה צריך לעשות? נורא כואב לי על גרדניה שלי. תודה רבה! -
עקיבא.

Re: גרדניה יסמינית

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 08:02
על ידי ש. כהן-סיון
צרף בבקשה תמונות של הצמח בכללו וגם תקריב על עלה טיפוסי. טיפול חד פעמי בתוספת של כפית חומץ לא יעשה לצמח סביבה חומצית. לפי תאורך אפשר שכבר אין מה להציל. כאמור, הצמח לא קל לגידול בארץ. בכל זאת צרף את התמונות ונראה אם יש מה לעשות לעזור לצמח ולך.