עמוד 1 מתוך 1
צמח ללא שם

פורסם:
29 נובמבר 2009, 20:24
על ידי okti
שלום.
הפרח פורח לילה אחד ובבוקר הוא קמל ובזה מסתיימת פריחתו היפה.
הפרח יוצא מהעלים קוטרו בפריחה כ-15 ס"מ וריחו מענג.
אני מצרף תמונות של פריחה מאתמול בלילה ובוקר
ואבקש לדעת את שמו של הצמח ואם אפשר עוד פרטים על גידולו??
תודה[
attachment=0]PB290007.JPG[/attachment]
[
Re: צמח ללא שם

פורסם:
30 נובמבר 2009, 00:01
על ידי ש. כהן-סיון
הצמח שלך הוא מין במשפחת הקקטוסיים (משפחת הצבריים בעברית), אבל לא מהקבוצה הקוצנית של צפון אמריקה, אלא מקבוצה חסרת קוצים וזיפים הגדלה בג'ונגלים של דרום- ומרכז אמריקה. הצמחים גדלים כאפיפיטים, בדרך כלל על עצי הג'ונגל, ולכן יש המכנים אותם בשם סחלבים קקטוסיים. בפרט, המין שבתמונות שלך נקרא Epiphyllum oxypetalum וידוע גם בשמות בוטניים נוספים דוגמת: Cereus oxypetalus. בין כינוייו: מלכת הלילה, סראוס פורח-לילי, ועוד. הפריחה קורית אחת לשנה, או בתנאים אופטימליים פעמיים בשנה. הפרח נפתח בשעה 10 בלילה ונובל לקראת 5 בבוקר.
Re: צמח ללא שם

פורסם:
30 נובמבר 2009, 08:08
על ידי גרטמן יואב
מינים קרובים שלו פורחים לרוב באביב.אצלי עליד הבית(שייך לאחרים)יש שני מיני קקטוס:זה שבתמונה ועוד אחד דומה לו.שניהם פורחים בערך בפסח או עד שבועות. הצמחים מבוגרים ולכן פורחים ביחד על כל צמח עשרות ולפעמים יותר. קיים אצלי צילום של נכדתי,על רקע צמח כזה עם 38 פרחים בבת אחת.
Re: צמח ללא שם

פורסם:
30 נובמבר 2009, 08:43
על ידי ש. כהן-סיון
מרבים לבלבל בין מיני הסוג הזה למיני Selenicereus שגם הם שייכים לאותה משפחה. ובכל זאת הדמיון לא גדול מדי. גבעולי מיני ה-Selenicereus מאופינים בד"כ בזיפים קטנים בעוד מיני ה-Epiphyllum קירחים לחלוטין.
Re: צמח ללא שם

פורסם:
30 נובמבר 2009, 10:11
על ידי okti
שלום
אני מודה לכם על המידע שהעשרתם אותי כך לפחות אוכל לענות לשואלים לשם הצמח.
עתה האם אפשר לאבחן את בעית התופעות על גבי העלים הכתמים והרקבונות והאם יש טיפול שונה לצמח זה.
אני מצרף שוב תמונות של העלים, אגב הפריחה הייתה ביולי וכעת שוב יש פריחה פעם ראשונה בחודש נובמבר.
תודה מראש
Re: צמח ללא שם

פורסם:
30 נובמבר 2009, 11:10
על ידי ש. כהן-סיון
תמונות העלים אינן ברורות דיין, וכמו כן הן מצולמות כנגד תאורה ברקע דבר המפריע לבחון אותן. מהתמונה השניה, אולם, ברור לגמרי שהצמח סובל מהמלחת מצע. המליחות מקורה במי ארצנו, אבל הנזק הוא כולו מעשה ידנו עקב השקיה לא נכונה. חובה(!!!) בהשקית עציצים לדאוג לכך שלפחות 20% מכמות המים המוגשת תגלוש החוצה אל מעבר לכל צלחת תחתית אם יש כזו. גם את המים הנקווים בצלחת יש לסלק אחרי כרבע שעה מן ההשקיה. פעולות אלו ידאגו לכך שלא יצטברו מלחים במצע וקצות העלים לא יתיבשו כפי שרואים בתמונה השניה. בשלב הבא, אם לא תפעל, יקרוס הצמח כולו. כבר כיום שטוף את הצמח בכמות מים רבה, שלוש פעמים. בכל פעם הגש לעציץ כמות מים שהיא פי שלושה מנפח העציץ. המתן שעה-שעתיים בין כל שטיפה ושטיפה. כך תסלק את עודפי המלחים שהצטברו בו בינתיים. להבא אגור מי גשמים ומי מזגן (בקיץ) והשתמש בהם להשקיה. מי מזגן, וגם מי גשמים, יש להעמיד בפינה יום לפני שמשתמשים בהם כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר. מים קרים מזיקים לשורשים.
Re: צמח ללא שם

פורסם:
30 נובמבר 2009, 15:11
על ידי okti
תודה רבה על ההדרכה והסבלנות אני כבר ניגש לעבודה.
המשך יום טוב